Tarkuotų bulvių cepelinai

...per 20 minučių.

Reikės:
  • 6 vidutinio dydžio virtų bulvių;
  • 6 vidutinio dydžio žalių bulvių;
  • 250 g bulvių krakmolo;
  • druskos;
  • 400 g maltos mėsos;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
  Virtas bulves nulupame ir sutriname grūstuve (arba sumalame mėsmale).
  Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
  Virtų bulvių košę sumaišome su tarkuotomis bulvėmis, sudedame krakmolą, druskos ir viską gerai išminkome, kad gautųsi vientisa masė.
  Įdarui susmulkintą svogūną pakepiname šlakelyje aliejaus, kol gražiai pagels, sudedame į maltą mėsą, pagardiname druska, pipirais, jeigu norime - ir prieskoniais, išmaišome.
  Formuojame cepelinus, juos šiek tiek apvoliojame krakmole ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame dideliame kiekyje vandens apie 25 minutes.
  Neskaičiuojant bulvių virimo ir skutimo laiko (nes jau buvau išvirus ir nuskutus anksčiau), gamindama užtrukau 20 minučių. 

  Cepelinai gavosi labai skanūs, minkšti, o žinant kiek laiko ir terlionės užima bulvių tarkavimas, sunkimas ir t.t. gaminant įprastus cepelinus, šituos gaminti tikrai verta. 



Komentarai

  1. Norėjau paklausti - o kiek cepelinų gavosi? Nes jeigu verdi visai šeimynai didžiulį puodą, manau, taip greit neapsisuksi...
    Vilma

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bijau sumeluot, nes jau senokai viriau, bet lyg 8 tokie jau tikrai nemaži.

      Panaikinti

Rašyti komentarą