Belgiški vafliai II


Reikės:
  • 480 ml pieno;
  • 480 ml miltų;
  • 50 g sviesto;
  • 2,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 4 kiaušinių;
  • 6 v. š. cukraus;
  • 0,5 a. š. romo esencijos;
  • 1 a. š. vanilės sirupo.
  Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir trynius išplakame su cukrumi ir druska, kol cukrus ištirps, o masė bus balta. Tuomet supilame pieną ir ištirpintą bei šiek tiek atvėsintą sviestą, vanilės sirupą ir romo esenciją. Gerai išmaišome, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vėl išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
  Ir - kepame vaflius.

 

Komentarai